Praxis #9

Lucia Pagano

20 apr

Praxis är en filmklubb för unga (16–21 år) med ett intresse för experimentell film och rörlig bild. Praxis, som drivs inom ramen för Film i Samtidskonsten, letar nya former att introducera unga konstnärer för Stockholms film och videokonst-scen.

Våren 2020 fixerar filmklubben Praxis blicken på rörlighet och förändring i relation till filmbegreppet. I en serie mobila filmvisningar möter vi tre olika konstnärskap och följer den rörliga bildens koppling till sociala och politiska rörelser. Varje tillfälle möts vi på en ny plats, och rör oss tillsammans genom bilderna och staden.

Praxis #9: Lucia Pagano
Måndag den 20 april kl 19-21
Startstation: Ropsten Tunnelbanestation
Slutstation: Telefonplan

Lucia Pagano är filmare och konstnär utbildad vid filmskolan i Lodz, på Kungl. Konsthögskolan och Konstfack. Hennes filmer fokuserar ofta på detaljer i vardagen, genom att observera till synes meningslösa fragment av verkligheten, ibland till absurditet. En film hålls oftare samman av en idé eller ett koncept än en linjär berättelse. Hennes filmer har visats på festivaler runt om i världen. Till exempel på filmfestivalerna i Sao Paolo, San Francisco, Gdynia, Kiev och har prisats eller blivit hedersomnämnda på filmfestivalerna i LA, på Nordisk Panorama, i Warszawa, Stockholm, och i Oberhausen, samt visats på tv i flera länder. Tidigare i år nominerades Park, som hon gjort tillsammans med Vanja Sandell Billström, till ett av världens största kortfilmspriser: Startsladden på filmfestivalen i Göteborg.

Läs mer